Valovuoto on avattu

Tänään, 20.8.2017, tapahtuu kaksi suomalaista valokuvausyhteisöä koskettavaa asiaa.

Matti Sulanto kertoi jo pari päivää aiemmin Valoaalloilla-podcastissa, että suosittu, ja kohta yhdeksän vuoden historian omaava Sulantoblog, on tullut tiensä päähän. Tänään asia ilmoitettiin selkeämmin itse sivustolla Matin jäähyväisjutun muodossa.

Maailma menee kuitenkin eteenpäin ja tänään myös avautui uusi Valovuoto-sivusto, jota parhaillaan luet.

Allekirjoittanut on tiennyt Sulantoblogin lopettamisesta jo kesän alusta ja aiheesta on käyty Matin kanssa keskusteluja jo aiemminkin. Kun Matti teki lopullisen päätöksen, tajusimme, että sivustosta jää aukko suomalaiseen mediakenttään. Samaa viestiä on tullut myös niiltä yhteistyötahoilta, jotka ovat olleet asiasta tietoisia.

Sattuman kauppaa

Jotain piti tehdä, mutta minulla ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa yksin sivustoa, jonka pyörittämiseen menee valtavasti työtunteja.

Tässä vaiheessa sattumakin astui mukaan kuvioon. Olin jo aiemmin sopinut illallistapaamisen neljän lahjakkaan jyväskyläläisen valokuvaajan kanssa samoihin aikoihin, kun alkukesästä sain tiedon Sulantoblogin loppumisesta. Tarkoituksenamme oli puhua tulevista häämessuista ja viettää muuten vain mukava ilta.

Kysyin kuitenkin Matilta juuri ennen tuota tapaamista, että mitä jos jatkettaisiin työtä kokonaan puhtaalta pöydältä suuremmalla toimituksella. Tässä olisi tällainen hyvä porukka, joka ei ole aiemmin ehkä ihan tällaista projektia tehneet, mutta kuvaamisesta he kyllä tietävät. Tällä porukalla meillä olisi resursseja tehdä asioita, jotka eivät olleet mitenkään mahdollisia Sulantoblogin kahden eri puolilla Suomea asuvan tekijän kesken.

Tieto siirtyy

Vakavan pohdinnan jälkeen kaikki neljä kaveria, Taavi Hölttä, Anssi Lepikko, Ville Kotimäki ja Arto Tapio hyppäsivät innolla mukaan projektiin.

Paitsi, että meillä oli rakennettavana kokonaan uusi nettisivusto, niin meidän oli ammennettava jo ensimmäisiin artikkeleihin mahdollisimman paljon kokemusta etenkin Matilta, koska sisällön laadun olisi oltava korkea heti alusta alkaen.

Tässä vaiheessa netin pikaviestimet hohtivat punaisina reilusti toista kuukautta, ja järjestimme myös Jyväskylässä ihan kasvokkain tapahtuneen palaverin asian tiimoilta. Vaikka olen itse ollut mukana Sulantoblogissa jo monta vuotta, silti kerralla listattuna kaikkien huomioitavien asioiden lista pääsi vähän yllättämään.

Kaikki meni kuitenkin suurin piirtein suunnitellusti. Ilahduin siitä, että Mattikin näyttää olevan rauhallisin mielin tämän sivuston suhteen. Opeteltavaa kaikilla on vielä paljon, mutta perusta tuntuu nyt tukevalta.

Kiitokset

Tahtoisin kiittää kaikkia tässä projektissa mukana olleita. Ensin tietenkin Mattia Sulantoblogin kanssa tehdystä mielettömästä työstä ja siitä panoksesta, jonka hän on jo nyt antanut uudelle sivustolle.

Toiset vähintään yhtä isot kiitokset menee Anssille, Taaville, Villelle ja Artolle. On ollut järjettömän hienoa katsoa lahjakkaita tyyppejä tekemässä sitä, mitä he parhaiten osaavat ja samalla opettelemassa uutta aivan keskellä omaa epämukavuusaluetta.

Kiitos myös yhteistyötahoille, joille tähän mennessä olemme projektistamme kertoneet. Vastaanotto on ollut todella lämpöinen ja odotan innolla, että pääsemme avaamaan keskustelun myös kaikkien muiden alan edustajien kanssa.

Isoimmat kiitokset menee kuitenkin Sulantoblogin lukijoille, joiden kanssa olen itsekin saanut viettää viimeiset neljä hienoa vuotta.

Hyviä lukuhetkiä

Tähän loppuun tahtoisin toivottaa enää hyviä lukuhetkiä uuden sivuston parissa. Pitäkää palautekanavat kuumina niin risuista kuin ruusuista sekä juttuideoista. Muistakaa seurata meitä myös Facebookissa.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Valovuoto on avattu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *