Uutta Panasonicilta ja Profotolta

Panasonic julkaisi tänään Lumix GX880 järjestelmäkameran ja Profoto uuden A1X -käsisalaman.

Panasonicin uutuus on harrastajille tarkoitettu m43-kamera, jonka kääntyvä näyttö houkuttelee vloggaajia ja selfieihin kiintyneitä kuvaajia.

Kamerasta löytyy QFHD 4K -video ja 16 megapikselin Live MOS -kenno. Ominaisuudet ovat paperilla tämän päivän mittapuulla melko vaatimattomat, mutta useimmille kuvaajille riittävät. Panasonic on hinnoittellut uutuuden melko agressiivisesti ja kamera lähteekin kaupasta 12-32mm -kittiobjektiivin kanssa hintaa 599 euroa.

Päivän toinen uutuus edustaakin sitten hintaluokaltaan aivan toista ääripäätä. Kyseessä on Profoton uusi käsisalama A1X, joka on paranneltu versio aiemmin julkaistusta A1:stä.

Profoton uutuus latautuu täysillä tehoilla kuvattaessa uutta välähdystä varten ainoastaan sekunnin ja akku antaa virtaa 450 täyden tehon välähdykseen. Uutuus on aiemmasta mallista poiketen saatavilla myös Sonyn järjestelmään. Uutuuden hinta näyttäisi asettuvan 1100 euron tienoille.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Uutta Panasonicilta ja Profotolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *