Sony julkaisi A7RIII järjestelmäkameran

Sony on juuri julkaissut korkean resoluution A7R-sarjan kolmannen järjestelmäkameran. A7RIII sisältää saman 42.4 MP BSI CMOS-sensorin kuin edeltävä malli, mutta uudistetulla prosessoritekniikalla ja suuremmalla lukunopeudella varustettuna. Käyttäjälle kasvanut lukunopeus ja uusi prosessori näkyvät suurempana sarjakuvausnopeutena (10 fps) ja kehittyneempänä automaattitarkennuksena. Lisäksi RAW-kuva pysyy 14-bittisenä myös elektronista suljinta sekä sarjakuvausta käytettäessä.

Allekirjoittaneelle isoin ilon aihe on parantunut akunkesto. Kamera käyttää Sonyn Z-sarjan akkua millä voi kuvata noin 120% enemmän verrattuna edelliseen akkuun. Omassa käytössäni tämä tarkoittaisi kuvamäärän kasvamista yli 600 ruudun luokkaan akkua kohden. Pidän myös siitä, että kameraan on nyt lisätty erillinen nappi automaattitarkennukselle sekä joystick tarkennuspisteen valintaa varten.

Kameran ohjelmistoa on paranneltu siten, että käyttöjärjestelmän toiminta ei häiriinny muistikortille kirjoittamisesta yhtä paljon kuin aiemmin. Runkoon on lisätty myös automatiikkaa, joka monitoroi välähtelevien fluorisoivien valonlähteiden taajuutta. Nyt kamera pyrkii tallentamaan kuvan kun vallitseva valo on suurimmillaan. Oikein toimiessaan tämä mahdollistaa tasaisemman valotuksen keinovaloa käytettäessä.

Kameran muita uudistuksia ovat mm. uusi vähemmän tärähdysherkkä suljinmekanismi, kehittyneemmät video-ominaisuudet, A9-kamerasta lainattu 3,7 k pikselin EVF ja kennon siirrolla toteutettu korkean resoluution tila, joka vaatii toimiakseen ”Imaging Edge” ohjelmiston.

Uutta Sonyä pitäisi saada kaupasta marraskuussa ja hinta asettunee 3600€ kieppeille.

Lähde: Sonyn lehdistötiedote.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Ville on Jyväskylän oma poika ja pehmeän luonnonvalon ystävä. Hänen sydäntään lähellä ovat muoto- ja muotikuvaus sekä häiden dokumentaarinen taltiointi. Ville toimii myös aktiivisesti paikallisen valokuvaaja- ja malliryhmän toiminnan kehittämisen parissa. Löydät hänet Instagramista käyttäjänimellä @villekotimaki.

0 kommenttia “Sony julkaisi A7RIII järjestelmäkameran

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *