Sony FE 400mm F2.8 GM OSS on julkaistu

Sony julkaisi tänään 400mm F2.8 GM OSS -objektiivin. Objektiivi täyttää valovoimaisen supertelen aukon Sonyn peilittömässä järjestelmässä.

Painoa monsterille on kertynyt 2,7 kg ja valmistaja kertoo painon jakautuvan kamera/objektiiviyhdistelmän keskelle. Sony kertoo tällä tavoin suunnitellun painojakauman helpottavan kokonaisuuden käsittelyä.

Objektiivissa on kaksi tarkennusmoottoria ja optinen kuvanvakain. Tarkennuksen luvataan olevan A9 -rungon kanssa käytettynä viisi kertaa nopeampi, kuin vanha 300 mm f/2.8 G – A-mountin objektiivi.

Uuden G-masterin runko on valmistettu magnesium -seoksesta ja sen perässä on myös paikka sisään asetettavalle suotimelle. Tämä on järkevää, koska jättikokoisen etulinssin takia myös suotimen täytyisi olla holtittoman kokoinen. Nyt suodattimeksi riittää 40,5 mm suodin.

Objektiivin hinta tulee olemaan 12 000 dollaria. Näitä ei siis osteta joka talouteen, mutta kyseessä on silti järjestelmän uskottavuuden kannalta tärkeä julkaisu. Kauppoihin uutuutta voi odotella syyskuussa.

Jos nyt tuli halu ostaa uusi objektiivi, niin menkää tilaamaan se tämän linkin kautta Foto Monzasta. Samalla tulette tukeneeksi tätä meidänkin puulaakia.

 

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Sony FE 400mm F2.8 GM OSS on julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *