Sony FE 24mm f/1.4 GM objektiivin mukana tulevat asiat

Sony FE 24mm f/1.4 GM kokemuksia

Valovuodon Anssi ja Jussi pääsivät tekemään ensikosketuksen Sonyn julkaisemaan 24 mm FE f/1.4 GM -sarjan objektiiviin Photokina-messuilla. Objektiivi oli itselläni lainassa pidemmän ajan ja otin sen mukaan myös matkalle Pietariin. Tänä aikana sain toimivan käsityksen objektiivin hyvistä ja huonoistakin puolista.

Hiomaton timantti

Sony FE 24 mm f/1.4 GM kieltämättä ansaitsee arvonimensä G Master -sarjan objektiivina. Piirto on näin laajakulmaiseksi ja valovoimaiseksi objektiiviksi tämän hetken parhaimmistoa. Objektiivi kulki mukanani Sony a7R III -rungon kanssa, ja se muodostikin crop-tilassa kuvakulmaltaan 36 mm f/2.1 vastaavan objektiivin. Reissun päällä saadaan siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja resoluutiokin vielä riittää. Objektiivia oli myös todella miellyttävä käyttää sen jämäkän rakenteen takia.

Sony FE 24mm f/1.4 objektiivilla otettu henkilökuva neonvalaistuksessa
Jos huomioidaan laajkulmaisen objektiivin vääristymät, niin Sony FE 24mm f/1.4 GM soveltuu täydellisesti henkilökuvaukseen ahtaissa sisätiloissa. Sony a7R III, 1/200, f/2.0, ISO800.

Täydellisyyttä ei kuitenkaan ole olemassa ja optisia virheitä löytyy, jos vain jaksaa etsiä. Omasta puolestani halusin jakaa objektiivin risut ja ruusut videon muodossa. Sisältöä löytyy aina objektiivin rakenteesta tähtikuviin ja omaan käytännön kuvaamiseen. Videon alapuolelta löydätte aikaleimatut linkit, joita painamalla pääsette katsomaan kutakin käsiteltyä aihetta.

  1. Tuotepakkaus ja objektiivin rakenne
  2. Tarkennus
  3. Vinjetointi
  4. Terävyys
  5. Bokeh
  6. Kromaattiset aberraatio
  7. Monokromaattiset aberraatiot (tähtikuvaus!!!!)
  8. Linssiheijastumat (aka. flaret)
  9. Omat valokuvat ja objektiivin käyttö
tähtikuvausta Jyväskylässä Sonyn A7R3 kameralla ja 24mm GM-sarjan objektiivilla

Osta Sony FE 24mm f/1.4 GM -objektiivi Foto Monzasta.

Ostamalla tuotteita linkin kautta tuet Valovuoto-sivuston toimintaa ja ehkäiset lukukokemusta häiritseviä mainosbannereita. Valovuoto kiittää tuestasi!

Kategoriat Kuvaamassa Laitearviot

Kirjoittaja:

Taavi Hölttä on valokuvaaja Jyväskylästä, joka nauttii kaikesta kuvaamisesta jossa pääsee tutustumaan ihmisiin. Vaikka sosiaalisuus on tärkeä osa Taavin valokuvaamista, pitää hän suuresti myös maisemakuvaukseta. Henkilöitä kuvatessa ympäristö onkin monesti tärkeä osa kuvan tarinaa. Uudeksi kiinnostuksen kohteeksi Taaville on myös tullut videokuvaus.

0 kommenttia “Sony FE 24mm f/1.4 GM kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *