Profoto B10 ja Profoto B10 Plus vierekkäin

Profoto B10 Plus julkaistu

Alkusyksystä 2018 Valovuodon toimituksessa oli testattavana Profoton B10. Vihdoin valaisinlaitevalmistaja on julkaissut myös B10 Plus mallin, josta löytyy potkua 500 Ws verran. Ulkomitat ovat muuten pysyneet ennallaan, mutta pituutta on tullut 6 cm enemmän ja painoksi muodostunut 1.9 kg akun ja jalustapidikkeen kanssa.

Profoto B10 Plus takaviistosta kuvattuna

Profoto ilmoittaa, että täydellä akullisella salamaa pääsee väläyttelemään 200 kertaa, mikä on loogisesti puolet vähemmän mitä B10-mallissa, koska välähdystehoa on kaksi kertaa enemmän. Se mitä ei kuitenkaan kerrota, ja mikä mielestäni on huomattaumisen arvoista, on pituuden lisääntymisestä saatu etu B10 malliin nähden vaikuttaa valonjakautumiseen. Eli käyttämällä Profoton muokkaimia ja heijastimia voidaan muokata valon intensiteettiä ja jakaumaa siirtämällä valoa syvemmälle muokkaimen sisään.

Profoto B10 Plus ja B1X salamalaitteet vierekkäin
Profoto B10 Plus ja Profoto B1X vierekkäin

Tällä hetkellä jos mietitään Profoton tuoteperhettä, niin valaistusteholtaan B10 Plus vastaa pidempään markkinoilla ollutta B1X-salamalaitetta. Se kumpaan vaihtoehtoon käyttäjä haluaa kallistua, on pidemmälti kiinni suosiiko mieluummin helpompaa kannettavuutta, mikä B10 Plussalla saavutetaan vai B1X eduksi saatavaa 125 suurempaa välähdysmäärää. Välähdyksen kestoaikoja ei valmistajalta kirjoitushetkellä vielä
B10 Plus salamaan löytynyt, mutta kondensaattorin varautumisaika on lähes identtinen kookkaamman B1X:n kanssa ( 0.05-2 s VS. 0.1-1.9 ). Toki fysiikan puolesta isompi salamalaite jaksaa kantaa aina paremmin isompia muokkaimia.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Taavi Hölttä on valokuvaaja Jyväskylästä, joka nauttii kaikesta kuvaamisesta jossa pääsee tutustumaan ihmisiin. Vaikka sosiaalisuus on tärkeä osa Taavin valokuvaamista, pitää hän suuresti myös maisemakuvaukseta. Henkilöitä kuvatessa ympäristö onkin monesti tärkeä osa kuvan tarinaa. Uudeksi kiinnostuksen kohteeksi Taaville on myös tullut videokuvaus.

0 kommenttia “Profoto B10 Plus julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *