Panasonic Lumix S1 Photokina 2018 -kameramessuila Kölnissä.

Panasonicin kinokennoiset kamerat

Panasonic on tunnettu laadukkaista m43-järjestelmän kameroista, mutta nyt valmistaja on laittanut suurempaa vaihetta silmään. Tulossa on kaksi uutta ammattilaisille suunnattua peilitöntä kameraa 35 mm kennon ympärille. Mallinimillä S1 ja S1R nimetyt kamerat eroavat toisistaan sillä, että S1:n sisältä löytyy 24 mpx sensori ja S1R:n sisältä 47 mpx sensori. Yllätys oli myös se, että objektiivit kiinnitetään kameraan Leican kehittämällä L-kiinnityksellä.

Panasonic Lumix S1R markkinointikuva
Panasonic Lumix G1R markkinointimateriaalia. Kuva: Panasonic.

Mallien oleellisimmat ominaisuudet:

  • S1 24 mpx ja S1R 47 mpx
  • Leican L-kiinnitys
  • Runkovakain ja mahdollisuus hyödyntää runkovakainta yhdessä objektiivin oman vakaimen kanssa
  • 4K-videokuvaus 60 kuvaa sekunissa
  • Kaksi korttipaikkaa: XQD ja SD
  • Fujimaisesti kääntyvä näyttö
  • Sääsuojaus

Panasonic ei lähtenyt peilittömään sotaan luomalla täysin uutta objektiivikiinnitystä. Liitto Leican, Panasonicin ja Sigman välillä tuli suurena yllätyksenä. Jokainen mukana oleva valmistaja tuottaa järjestelmään sekä objektiiveja, että kameroita. Tämän ansiosta objektiivivalikoima kasvanee nopeasti.

Kazuto Yamaki, Andreas Kaufmann ja Junichiro Kitagawa kättelevät yhteistyön merkiksi.
Kazuto Yamaki (Sigma), Andreas Kaufmann (Leica) ja Junichiro Kitagawa (Panasonic) kättelevät yhteistyön merkiksi.

Panasonic kertoi julkaisevansa kolme uutta objektiivia kameroiden kaveriksi ja kehittävänsä yli kymmenen lisää vuoteen 2020 mennessä.

  • 50 mm f/1.4
  • 24-105 mm
  • 70-200 mm

Nikonin ja Canonin peilittömien mallien vain yksi korttipaikka on aiheuttanut keskustelua läpi internetin, mutta Panasonic hoiti homman hienosti lisäämällä kameraan kaksi korttipaikkaa, jos vaikka kuvaajalla on tälle tarvetta. Internetissä rauha toistaiseksi.

4K-tasoinen videokuva 60 kuvaa sekunissa on mieltä lämmittävä uutinen, mutta nämä mallit on suunniteltu enemmän valokuvausmielessä. Panasonicin uusi linjasto muistuttaa Sonyn linjastoa sillä, että siitä löytyy perusmalli ja megapikselihirmu. Jäämme odottamaan, että liittyykö linjastoon myöhemmin kolmas täysin videoon keskittyvä malli.

Uudet mallit otettiin vastaan raikuvin aploodein, josta voidaan olettaa, että mallit olivat tiedoitustilaisuuden yleisön mieleen – allekirjoittaneen mukaanlukien.

Kamerat tulevat näkemään päivänvalon vuoden 2019 puolella, milloin saamme myös tietoa niiden hinnoista.

 

0 kommenttia “Panasonicin kinokennoiset kamerat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *