Panasonic Lumix G90 on julkaistu

Panasonic on julkaissut uuden Micro 4/3 -kameran, joka tottelee mallimerkintää G90. Kyseessä on hieman yli tuhannen euron kamera, joka sijoittuu hieman GH5:n alle omaten kuitenkin laajan ominaisuuslistan.

G90 käyttää 20,3 megapikselin m4/3-kennoa ja hoitaa tarkennuksen Panasonicille ominaisesti depth-from-defocus tekniikalla. Kyseessä on siis tekoälyllä ryyditetty kontrastitarkennus.

Panasonicissa on 5-akselin kennokuvanvakain, joka toimii yhteistyössä objektiivista löytyvien vakaimien kanssa. Tällä yhdistelmällä valmistaja lupaa täriseville käsillä 5:n aukon helpotusta.

Videota G90 kuvaa 4K:na (3840 x 2140) 30 tai 25 kuvan taajuudella. Full HD tallentuu 50/60 kuvaa sekunnissa ja hidastuskuvaa tarjoillaan 120 kuvaa sekunnissa, Full HD:na sekin. Ulkoiselle tallentimella kamera tarjoaa 4:2:2 8bit kuvavirtaa. Kamerassa on myös valmiiksi asennettu loiva V-log profiili. Videokuvaajia ajatellen kamerasta löytyy myös sekä mikki-, että kuulokeliitännät.

Kameran etsin tarjoaa 2,36mpix tarkkuuden ja 0,74x suurennoksen. Näytössä on noin miljoona kuvapistettä ja se kääntyy videopainotteiselle kameralla tyypillisesti sivulle.

Muita mainittavia ominaisuuksia ovat 6 kuvan sarjakuvaus jatkuvalla tarkennuksella, sääsuojaus, wifi ja bluetooth.

Hintaa uutuudelle kertyy n. 1200 euroa. (pelkkä runko)

G90 on Panasonicille siinä mielessä tärkeä uutuus, että heillä on varmasti paineita näyttää sitoutumistaan m4/3-järjestelmään. Tämä rauhoittanee hieman järjestelmän ystäviä.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Panasonic Lumix G90 on julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *