Panasonic Lumix G9 on julkaistu

Panasonic julkaisi tänään mielenkiintoisilla ominaisuuksilla varustetun Lumix G9 kameran. Kyseessä on valmistajan still-kuvauksen lippulaiva. Itseäni malli puhuttaa, koska omistan laitevalmistajan videopuolen lippulaivan GH5:n. Uuden laitteen ominaisuudet ovat hyvin lähellä sitä ja joiltakin osin jopa ylittävät sen. Alemmaksi listasin uudet ominaisuudet, jotka löytyvät laitevalmistajan vain tästä kameramallista.

  • Yläpuolinen LCD näyttö
  • Sähköisen etsimen suurennus 0,83 kertoimella
  • High resolution -tila jonka avulla saavutetaan jopa 80 megapikselin suuruinen kuva. Tämä ominaisuus vaatii jalustan.
  • 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla (ilman etsimen pimentymistä) ja 60 kuvaa sekunnissa lukitulla tarkennuksella

Tämän lisäksi kamerasta löytyy aktiivisen kuvaajan arvostamia ominaisuuksia, kuten sääsuojaus, joystick ja kaksi muistikorttipaikkaa. Näyttö kääntyy kätevästi sivulle ja selfie asentoon esim. vlogeja varten sekä ottaa vastaan kosketuksia. Sivulle kääntyvän näytön suunnittelu jakaa varmasti mielipiteitä, myös valovuodon toimituksen keskuudessa.

G9:ssä on myös runkoon rakennettu kuvanvakain. Panasonic lupaa sille yhdessä objektiivivakaajan kanssa hulppeaa 6,5 aukon vakautusta.

Videopuolta on karsittu jonkin verran, mutta ainakin 4k 60fps on mahdollista. Samoin kuin Full HD 180 FPS. Näin ollen ainakin näyttävät hidastukset pitäisi olla tehtävissä. Erilaisista LOG-profiileista tms. ei esitteessä ollut mainintaa. Tutkimme myöhemmin tarkemmin videopuolen eroavaisuuksia.

Joka tapauksessa tämä oli rohkea ja mielenkiintoinen veto Panasonicilta. Kameran suositushinta 1700 dollaria tekee siitä varteenotettavan kilpailijan Olympuksen E-M1 mark II:lle. Lisätietoja löytyy valmistajan sivuilta.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Taavi Hölttä on valokuvaaja Jyväskylästä, joka nauttii kaikesta kuvaamisesta jossa pääsee tutustumaan ihmisiin. Vaikka sosiaalisuus on tärkeä osa Taavin valokuvaamista, pitää hän suuresti myös maisemakuvaukseta. Henkilöitä kuvatessa ympäristö onkin monesti tärkeä osa kuvan tarinaa. Uudeksi kiinnostuksen kohteeksi Taaville on myös tullut videokuvaus.

0 kommenttia “Panasonic Lumix G9 on julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *