Huhuja Nikonin peilittömistä kameroista

Nikon Rumors julkaisi eilen mahdollisia teknisiä tietoja Nikonin tulevista peilittömistä kameroista. Huhut ovat aina huhuja, mutta sivusto itse pitää tietoja luotettavina. Saa nähdä, että toteutuvatko ne tällaisinaan vai onko todellisuus jotain ihan muuta.

Mielestäni runkojen speksit ovat vakuuttavia, mutta niistä huolimatta Nikonin tie uuden järjestelmän kanssa tulee olemaan kivinen. Spekseissä ei nimittäin ole mitään sellaista, jota markkinoilla ei olisi jo tarjolla. Toisaalta Nikonilla on muutamista viime vuosien laadunvalvontaongelmista huolimatta vahva brändi, joten monet kuvaajat saattavat valita Nikonin peilittömän esimerkiksi Sonyn sijaan täysin tunnepohjaltakin.

Näiden perusteella itse odotan Nikoneilta todella viimeisteltyä käytettävyyttä ja täysin viiveetöntä responsiivisuutta. Se on alue, jossa Nikon on yleensä ollut vahva ja jossa esimerkiksi Sonyllä on vielä parannettavaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole Nikonin ensimmäiset peilittömät kamerat, vaan Nikonin 1-sarja oli todella nopea käyttää, vaikka se floppasikin muista syistä.

Sitten niitä huhuttuja speksejä:

 • Kaksi julkaistavaa runkoa, toinen 24-25 Mp ja toinen 45-48 Mp
 • Noin Sony A7:n kokoinen
 • Kennokuvanvakain
 • 9 ruutua sekunnissa sarjakuvaus
 • Sähköisen etsimen tarkkuus 3,6 Mp
 • Lanseeraukseen 3 objektiivia: 24-70 mm, 35 mm ja 50 mm.
 • Uudenlainen objektiivikiinnitys
 • Kittihinnat tulevat olemaan 3000€/4000€.

Sivusto ennustaa julkaisuajankohdaksi joko heinäkuun loppua tai Photokinaa.

 

Kategoriat Juorut

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

3 kommenttia “Huhuja Nikonin peilittömistä kameroista

 1. Peilikameramies

  Mielestäni mielenkiintoista ettet mainitse jutussa Nikonin erinomaista ergonomiaa ml. otekahva ja riittävän kokoiset nappulat myös talviolosuhteissa kuvaamiseen. Niissä Sony ei varsinaisesti ole loistanut.

  Nikonin objektiiviarsenaali on myös merkittävä, kun adapterit kameravalmistajien välillä eivät varsinaisesti ole virheettömiä. Esimerkiksi minä itse valitsisin ennemmin Nikonin peilittömän kuin Sonyn peilittömän olemassa olevien objektiivien takia.

  • ”…itse valitsisin ennemmin Nikonin peilittömän kuin Sonyn peilittömän olemassa olevien objektiivien takia.”

   Nikon F-bajonetin lasit ei käy Sonyn, eikä tulevan Nikonin peilittömään. Molemmat tarvitsevat adapterin.

   ”- Uudenlainen objektiivikiinnitys”

 2. Ymmärrän hyvin, että kaikki suuret merkit siirtyvät kaikissa segmenteissä peilittömiin. Koska huonoa tai hyvää optista etsintä ei enää ole, on mielestäni oltava koneen statuksen ja hintatason tasoinen EVF, joka on nopeasti päivittyvä, enemmän kuin terävä (suurennoksia varten) jne. jne.

  Se, pitäisikö noissa ammattimalleissa lisäksi olla vähintään kohtuullisen hyvä tai jopa kovan luokan 4K-video vai jopa 8K, on minulle täysi mysteeri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *