Moment anamorphic Lens Kickstarterissa

Olen pitänyt kännykkään liitettäviä lisälinssejä oletusarvoisesti roskana. Minulle on ollut vaikeaa mieltää jo lähtökohtaisesti heikon linssistön eteen asennettavia lisälinssejä. Poikkeuksena ehkä jotkin harvoin käytetyt efektit, kuten todella rajut laajakulmat tai kalansilmät.

Moment niminen valmistaja julkaisi äskettäin Kickstarterissa lisäobjektiivin, joka herätti ainakin allekirjoittaneen huomion. Kyseessä on kännykkään asennettava anamorfinen objektiivi.

Momentin anamorfinen objektiivi puristaa kuvaa sivuttaissuunnassa kasaan 1,33 -kertoimella, jonka jälkeen kuva venytetään 2.40:1 Cinemascope -suhteeseen. Tällä tavoin saavutetaan elokuvamaailmasta tuttu kuvasuhde ja jonkin verran siihen liittyvää optista lookkia.

Valmistajan mukaan objektiivin linsseissä on käytetty vanhanaikaisia pinnoitteita, jotta kuvaan saadaan myöskin leffamaailmasta tuttuja poikittaisia flareja. Niitä näkyykin aika voimakkaasti valmistajan testivideoissa ja ne luultavasti jakavat mielipiteitä.

Elokuvamaailmasta tuttua laajaa kuvaa, mutta kapeaa syväterävyyttä tällä ei kuitenkaan uskoakseni pääse syntymään.

Joka tapauksessa ainakin valmistajan testimateriaalit ovat komeaa katsottavaa. Tämän kaltaiset mobiilit työkalut vaikkapa keveän gimbalin kanssa tuovat varmasti mukavaa joustavuutta harraste- ja indie-videotuotantoihin.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Moment anamorphic Lens Kickstarterissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *