Leica CL on julkaistu

Leica julkaisi tänään uuden CL-järjestelmäkameran. Kyseessä on Leica TL2:n APC-C tekniikkaan ja bajonettiin nojaava kamera, jossa on perinteisemmät kontrollit ja sähköinen etsin.

Uutuudesta näyttäisi löytyvän ainakin kaksi säätörullaa ja myös pikkuruinen ylänäyttö. Se saattaakin olla ihan kätevä, jos käyttäjä tahtoo pitää takanäytön sammutettuna.

Tämä on merkittävä julkaisu siinä mielessä, että kyseessä näyttäisi olevan hyvin ”perus” kamera, mutta Leicamaisella hinnalla. TL2 erottui massasta designilla ja kosketusnäytöllä, mutta CL:llä tätä etua ei ole. Leica astuu siis aikaisempaa selkeämmin massavalmistajien reviirille.

CL on kuitenkin valmistettu Leican toimesta Saksassa, joten sen voi olettaa olevan fyysisesti erittäin kaunis ja viimeistelty tuote. Ainakin käyttöliittymä vähäisine painikkeineen vaikuttaa lupaavalta. Valovuoto jää seuraamaan mielenkiinnolla, josko kokeilukappale eksyisi meidänkin käsiin. Lisätietoja löytyy valmistajan sivuilta.

 

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Leica CL on julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *