Leica aikoo herättää henkiin Thambar-M 90 f/2.2 -objektiivin

Leica on julkaissut uutisen aikeistaan aloittaa uudelleen Thambar-M 90 f/2.2 objektiivin valmistuksen. Kyseessä on 1935 valmistettu erittäin pehmeäpiirtoinen muotokuvaobjektiivi.

Leican blogista löytyy sarja Julie Loun tekemiä kuvia, joissa objektiivin tuottama efekti näkyy selkeästi.

Vanhojen optiikoiden henkiin herättämisessä ei ole tänä päivänä periaatteessa mitään uutta. Monet varsinkin pienemmät optiikkavalmistajat ovat löytäneet tämän tuottamismallin omakseen. Hyvänä esimerkkinä Petzval.

Tästä nimenomaisesta lanseerauksesta mielenkiintoisen tekee sen toteuttaja ja etenkin tuotteen hinta. Uutuus tulee kauppoihin Leicamaiseen noin 6000 euron hintaan. Se kuulostaa melko isolta rahalta siihen nähden, että kyseinen efekti ei näytä mielettömän vaikealta tehdä jälkikäteen.

Muutamassa lähemmäs tarkennetussa kuvassa tosin näkyy aika mielenkiintoinen bokeh. On harmi, ettei esillä ollut yhtään lähikuvaa esim. kasvoista, joissa näkisi optiikan luonnetta potrettikuvauksessa. Ainakin Petzval on siinä käytössä mielestäni selkeiten omassa elementissään.

Kysymyksessä on joka tapauksessa luksustuote, joka on useimmille kuvaajille liian kallis. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan lisää kuvanäytteitä, josko optiikasta paljastuisi ominaisuuksia, joita on vaikea toistaa kuvankäsittelyllä.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Leica aikoo herättää henkiin Thambar-M 90 f/2.2 -objektiivin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *