Fujilta roppakaupalla uutta

Fuji julkaisi tänään useampia uusia tuotteita ja valotti tulevaisuuden suunnitelmiaan. Tällä japanilaisvalmistajalla on jo nyt vakuuttava objektiivivalikoima eikä se selvästikään aio höllätä kaasua uusien tuotteiden suhteen. Kaikki uutuudet ovat Fujin APS-C X-bajonetille.

Fujinon XF 200mm F2

Fujin XF 200 F2 on todella valovoimainen pitkä tele, joka vastaa kinokoossa 305mm polttoväliä ja n. aukkoa f/2.8. Objektiivia tullaan myymään vain bundlena 1,4x telekonverterin kanssa. Tällöin objektiivin speksit muuttuvat lukuihin 280 mm ja f/2,8. Kinovastaavina nämä ovat 427 ja f/4. Uutuutta mainostetaan sääsuojatuksi ja -10°C kestäväksi.

Objektiivi näyttää todella perinteiseltä suurelta teleltä valkoisine värityksineen. Tämä on selkeästi Fujille ns. statusobjektiivi, joka jokaiselta vakavasti otettavalta kameravalmistajalta on joidenkin mielestä löydyttävä. Hintaa uutuudelle kertyy 6000  $ (luultavasti veroton) ja kauppoihin sitä voi odotella lokakuussa.

Fujifilm XF 8-16mm F2.8

Toinen Fujin objektiivijulkaisu on ultralaaja f/2,8 -zoomi. Myös tämä on sääsuojattu ja pakkasenkestävä. Objektiivi löytyy kaupoista marraskuussa parin tuhannen dollarin hintaan (veroton).

Fujifilm XF10

XF10 on seuraaja Fujin aikaisemmalle X70-kompaktille. Kyseessä on kompaktiin pakettiin rakennettu kiinteän 28 mm polttovälin pokkari. Uudistuksia löytyy kennosta, joka on 24 Mpix ja käyttää X-trans tekniikan sijaan Bayer-suodatinta. Muita uudistuksia ovat takapaneelista löytyvä joystick ja kääntyvä näyttö. Vaikka itse pidin alkuperäisestä X70:stä, niin molemmat ovat mielestäni tervetulleita päivityksiä. Nähtävästi veroton myyntihinta tulee olemaan syksyllä 500$.

Päivitetty Roadmap

Fuji päivitti myös julkiset suunnitelmansa uusien objektiivien suhteen.

Mielenkiintoisin uutuus on tulossa 2020 33mm f/1.0:n muodossa. Ensinnäkin Fujin nykyinen 35 mm f/1,4 vaatii päivitystä vanhanaikaisen tarkennusmoottorinsa takia ja toisekseen reipas valovoima kirii mukavasti eroa kinokoon kameroihin. Muita tulevia uutuuksia on luultavasti maltillisen kokoinen 16mm f/2.8 ja 16-80mm f/4 yleiszoomi.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Fujilta roppakaupalla uutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *