Ennakkofiilikset Sigman uutuuksista

Sigma lätkäisi maanantaina pöytään monipuolisen sarjan uusia julkaisuja. Etenkin ART-sarjan objektiiveillaan mainetta niittänyt yritys on uuden ajan edessä, koska erilaisten bajonettien määrä on suurinpiirtein tuplaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että suhteellisen pienen valmistajan on tarkasti valittava tuettavat valmistajat ja valmistettavat polttoväli/valovoimayhdistelmät. Nämä julkistukset tuntuvat osuvan pääosin otolliseen maaperään.

Lisätietoja tuotteista löytyy Sigman kotisivuilta.

Sigma fp

Sanotaan, että sodassa kannattaa valita ne taistelut, jotka on mahdollista voittaa. Sigma on selkeästi nähnyt markkinarakoa Blackmagicin hallitsemassa ”taskukokoisten” leffakameroiden luokassa ja astuu tälle tontille nyt suorastaan julmasti.

Sigman fp ja 45mm 2.8 -objektiivi

Kyseessä on kinokoon 24mp bayer-kennolla varustettu pienikokoinen kamera. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti modulaarisuus rigi-käytössä sekä mahdollisuus lisätä erilaisia kahvoja.

Huomionarvoisia asioita kamerassa on mm. 12bit CinemaDNG -tuki 4K24p moodissa. Muuten kamerasta kannattaa huomoida ainakin 14bit DNG-tuki stilleissä, kyky ottaa virtaa ulkoisesta virtalähteestä ja sääsuojaus. Sigma käyttää nyt ”omaa” L-mounttiaan, jonka valikoimaan tämä runko on hyvä lisäys.

Stillikäyttöön tämä kamera hieman epäilyttää, koska kennon lukunopeus on 1/30s, joka ei kyllä riitä liikkuvan kuvan vääristämättömään taltiointiin ilman mekaanista suljinta.

Hintaa uutuudelle ei ole vielä tiedossa, mutta yllättäisin, jos se ei edes jollain tapaa kilpailisi Pocket Cineman kanssa.

Sigma 35mm f1.2 -obektiivi

Sigma 35mm F1.2 DG DN

Sonyn E-mountista on ollut spekulaatiota, että onko sille edes mahdollista tehdä valovoimaisia laseja. Saatavilla on jo nyt 0,95 -aukkoisia manuaalitarkenteisia laseja, mutta Sigman julkaisema 35mm F1.2 on automaattitarkenteinen.

Objektiivista löytyy tarkennusrengas, Sigmalle harvinaisempi aukkorengas, automaattitarkennuksen valitsin ja funktiopainike.

Optista suorituskykyä on mahdoton arvella ilman lisätietoja, mutta odotukset ovat korkealla. Painoa on 1090g, joka ei ole edes painavin ART-objektiivi. Hinta Sigma pyytää n. 1500€ joka on n. 1000€ vähemmän kuin Canonin RF 50mm f/1.2L USM.

Vaikka hinta ei ole edullinen, niin se on kuitenkin selkeästi kameravalmistajien vastaavia tuotteita edullisempi ja antaa niille varmasti kunnon vastuksen. Sonyn E-mountin lisäksi uutuutta saa L-mountille.

Sigman 45mm 2.8 -objektiivi

Sigma 45mm F2.8 DG DN | Contemporary

Ainakin omassa sosiaalisessa kuplassani on ollut kysyntää kohtuullisen kokoisille, mutta laadukkaille kinokoon objektiiveille, vaikka sitten valovoimasta tinkimällä. Sigma vastasi tähän pyyntöön 45mm F2.8 -objektiivilla. Hieman retrohtavassa objektiivissa on Sigman muusta tuotannosta poiketen sekä tarkennus, että aukkorengas.

Itse olen kahden vaiheilla, että olisiko f/2 paras kompromissi kompaktiin kinokoon objektiiviin. Toisaalta nykylaitteilla herkkyyttä uskaltaa nostaa siten, että myös f/2.8 toimii monessa käytössä. Saa nähdä, kuinka tämä objektiivi löytää ostajansa n. 600€ hintaluokassa.

Tämä objektiivi on saatavissa E- ja L-mounteille.

16mm, 30mm and 56mm DC DN objektiivit Canon EF-M -bajonetille

Tämän uutisen täytyy ilahduttaa Canonin EF-M -kameroiden käyttäjiä. Heikosta objektiivivalikoimasta kärsinyt järjestelmää saa nyt kertarysäyksellä hyvän sarjan todella laadukkaita, valovoimaisia ja edullisia objektiiveja. Muille bajoneteille näiden objektiivien hinnat vaihtelevat 300 – 400 € välillä.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Ennakkofiilikset Sigman uutuuksista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *