DJI Osmo Action menossa mukana

DJI käsitteenä antaa varmasti lähes jokaiselle lukijalle mielikuvan ilmassa leijuvasta drone-lennokkista. Yritys on kuitenkin pitkään valmistanut RPAS-laitteiden (Remotely Piloted Aircraft System) lisäksi myös todella laadukkaita kameragimbaaleja. Nyt joukkoon on vihdoin saatu todella lupaavalta vaikuttava action-kamera, joka kilpailee muutamalla hyvinkin merkittävällä edulla ennestään samassa sarjassa olevaa GoPro HERO 7 Black -mallia vastaan.

Voisin väittää, että GoPro-kamerat ainakin tähän asti ovat olleet action-kameroiden aatelia. DJI:n juuri julkaisema Osmo Action -kamera on kuitenkin paperilla varsin mielenkiintoinen kilpailija, sillä itseä kuvatessa voit katsoa objektiivin vieressä olevasta 1.4″ kokoisesta näytöstä ennen videokuvauksen aloittamista tai kuvan ottamista onko rajaus ajatuksen mukainen.

DJI kotisivuilta haettu tuotekuva DJI Osmo Action kamerasta
DJI Osmo Action etupuolelta esitettynä. Kuva: DJI

Tällä hetkellä GoPro:lla kuitenkin kaksi selkeää etua – lisävarusteet ja mikrofonin sisääntulo. DJI:lle uskoutuvat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä lisävarusteena julkaistiin (kirjoitushetkellä saatavilla) myös sukelluskotelo, jonka avulla Osmo Action:lla pääsee sukeltamaan 60 m syvyyteen. Tämän lisäksi DJI on tuomassa myös omat ND-suotimensa Osmo Action -kameraan, mutta henkilökohtaisesti itselläni on paremmat kokemukset Polar Pro:n valmistamista suotimista.

Toiminnan täytteinen esittelyvideo saa kyl adrenaliinin nousemaan ja kiinnostuksen kohoamaan kameramallia kohtaan.

Osmo Action on selkeästi tehty kilpailemaan GoPro Hero Black 7 -kameraa vastaan, koska paperilla ne vastaavat ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti toisiaan. Tärkeimmät Osmo Actionin ominaisuudet onkin listattuna alla:

  • Edestä löytyvä 1.4″ näyttö
  • 12MP 1/2.3″ CMOS kenno
  • 4K60P ja Full HD 240 fps
  • H.264
  • 100 Mbps maksimi bittivirta
  • f/2.8 -valovoimalla varustettu optiikka 145° näkymällä
  • Todella laadukkaalta vaikuttava kuvanvakaaja

Nykyään videointilaitteita varten on huima määrä erilaisia gimbaaleja, jotka vakauttavat ja poistavat videotallenteesta kuvauksen aikana ihmisen liikkeistä aiheutuvaa tärinää. Tulevaisuudessa kuvan vakauttaminen tulee hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtumaan erinlaisin algoritmein. Peter Mckinnon julkaisi youtube-kanavallaan Osmo Actionin esittelyvideon ja pakko myöntää, että Osmo Actionin elektroninen vakaaja vaikuttaa todella lupaavalta. Kurkatkaapa Peterin video alempaa ja kertokaa mitä ootte mieltä.

Jos kiinnostus heräsi ja tilasit jo esittelyvideon ansiosta matkan Dubain aavikolle GoKart -autoilemaan tai Balille sukeltamaan, niin käy nappaamassa Osmo Action mukaan reissuun Foto Monzasta. Tuet samalla Valovuodon toimintaa ja ehkäiset häiritseviä mainosbannereita. Valovuoto kiittää tuestasi.

Osta DJI Osmo Action -kamera Foto Monzasta.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Taavi Hölttä on valokuvaaja Jyväskylästä, joka nauttii kaikesta kuvaamisesta jossa pääsee tutustumaan ihmisiin. Vaikka sosiaalisuus on tärkeä osa Taavin valokuvaamista, pitää hän suuresti myös maisemakuvaukseta. Henkilöitä kuvatessa ympäristö onkin monesti tärkeä osa kuvan tarinaa. Uudeksi kiinnostuksen kohteeksi Taaville on myös tullut videokuvaus.

0 kommenttia “DJI Osmo Action menossa mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *