DJI julkaisi uuden kamerajärjestelmän

Dronevalmistajana tunnettu DJI julkaisi tällä viikolla uuden valmistajan droneihin kiinnitettävän Zenmuse X7 -kameran. Mielenkiintoiseksi tämän kameran tekee se, että se käyttää kokonaan uutta DJI:n omaa kiinnitystä. Näin ollen voidaan puhua, että DJI on lanseerannut kokonaan uuden, lentävän, kamerajärjestelmän.

X7 käyttää ns. Super-35 CMOS -kennoa, joka on lähellä still-kuvaajille tuttua aps-c kennoa. Kennossa on 24 megapikseliä ja se kykenee tallentamaan 6k-raakavideota cinemaDNG-muodossa tai 5.2K:ta apple proressinä. Dynamiikkaa luvataan asialliset 14-aukkoa.

Valmistaja kutsuu uutta bajonettia DL-mountiksi. Keskustelu optiikan kanssa tapahtuu luonnollisesti täysin sähköisesti ilman vanhanaikaisia ruuvitarkennuksia. Peilittömän ratkaisun ns. flange distance on myös lyhyempi, kuin millään peilijärjestelmäkameralla. Näin ollen on hyvin mahdollista, että kameraan saa sovittimella kiinni muiden järjestelmien objektiiveja.

DJI on tähän mennessä julkaissut järjestelmään neljä kiinteäpolttovälistä objektiivia. Ne ovat 16, 24, 35 ja 50mm f/2.8. Nämä kattavat mielestäni mainosti (ilma)kuvauksessa tarvittavat polttovälit. Tästä lanseerauksesta saisi moni perinteinen kameravalmistaja ottaa mallia.

Zenmuse X7:n hinta on n. 3000 € ja objektiivien n. 1500 € /kpl. Lisätietoja löytyy valmistajan sivuilta. Valovuoto seuraa mielenkiinnolla uuden järjestelmän kasvamista.

 

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “DJI julkaisi uuden kamerajärjestelmän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *