Canonin heinäkuun uutuuksia

Canon on juuri julkistanut kaksi uutta kehittyneemmän harrastajan PowerShot G -sarjan kompaktikameraa sekä uuden 24-240/4-6.3 -objektiivin RF-kiinnityksellä.

Uudet PowerShot G -kamerat

PowerShot G -sarjaa uudistetaan sekä G5X II sekä G7X III kompaktikameroilla. Molemmat kamerat sisältävät tuuman kennon ja suunnilleen samantyyppiset objektiivit. Valokuvaajille suunnattu G5X II sisältää 24-120 mm kinovastaavan objektiivin jonka valovoima vaihtelee välillä f/1.8-2.8 ja vloggaajille suunnatu G7X III:n kylkeen on lyöty 24-100 mm kinovastaava zoom myöskin valovoimalla f/1.8-2.8. Suurimpia aukkoja voidaan käyttää kirkkaassa valossa sisäänrakennetun harmaasuotimen ansiosta. Molempien kameroiden sisältä löytyy pinottu tuuman kokoinen 20.1 Mpix kenno mistä saadaan ulos CR3 raakakuvaa. Kummastakin kamerasta saa ulos 4k videota joko 30 tai 25 fps nopeudella.

Canon PowerShot G5X II

G5X II sisältää ylös ponnahtavan 0.78 Mpix sähköetsimen sekä hiukan pidemmän maksimipolttovälin kun taas videohemmot saavat erillisen mikkiliitännän sekä ehkä kiinnostavimman ominaisuuden: mahdollisuuden lähettää reaaliaikaista videota Youtubeen.

Canon PowerShot G7X III

Molempien kameroiden painot asettuvat noin 300-350 g tietämille ja niillä saa naputettua noin 300 kuvaa per akku. G5X II hinta asettuu noin 1000€ kieppeille ja G7X III vaihtaa omistajaa noin 850€ hintaan. Kamerat löytyvät kaupan hyllyltä elokuussa.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Uuden RF-objektiivin zoom-kerroin on 10 ja se on Canonin peilittömän kinojärjestelmän kolmas zoom-objektiivi. Objektiivin paino on noin 750 g ja pituutta sillä on lyhimmillään 123 mm. Moderneille zoom-objektiiveille tyypillisesti objektiivi sisältää kuvanvakaimen ja Canonin mukaan sillä pitäisi saada apua noin viiden aukon verran. Lasi ei sisällä erillistä kustomoitavaa säätörengasta, vaan sen käsitarkennusrengas toimii tarvittaessa myös säätörenkaana ja siihen saa ohjelmoitua esimerkiksi aukon tai herkkyyden säädön.

Richard Walch, Canon EOS RP ja RF 24-240/4-6.3 IS USM. Kuva: Canon

Objektiivi soveltunee hyvin reissukuvaukseen ja kaikkiin muihin tilanteisiin, missä täytyy saada sekä laajakulma-, että telekuvaa eikä objektiivin vaihtaminen ole vaihtoehto. Itseäni miellyttää myös uuden zoomin lyhin tarkennusetäisyys, sillä se kykenee 1:4 suurennokseen ja vähentää erillisen makro-objektiivin tarvetta hiukan. Objektiivi ei kuitenkaan ole sääsuojattu, joten aivan pahimpiin paikkoihin sitä ei kannata tarjota.

Putki tulee myyntiin syyskuussa ja siitä köyhtyy noin 1100€. Objektiivia tullaan myös tarjoamaan pakettina EOS RP:n kanssa ja tällöin kauppias haluaa vaihdossa noin 2400€.

Valmistajan omat tuotesivut:

PowerShot G5X II

PowerShot G7X III

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

9/7/2019 klo 11:30 Tekstiin on lisätty tieto molempien kameroiden 4k videosta sekä täsmennetty se, että reaaliaikaista videota voi lähettää Youtubeen.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Ville on Jyväskylän oma poika ja pehmeän luonnonvalon ystävä. Hänen sydäntään lähellä ovat muoto- ja muotikuvaus sekä häiden dokumentaarinen taltiointi. Ville toimii myös aktiivisesti paikallisen valokuvaaja- ja malliryhmän toiminnan kehittämisen parissa. Löydät hänet Instagramista käyttäjänimellä @villekotimaki.

0 kommenttia “Canonin heinäkuun uutuuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *