Canonin elokuun uutuuksia

Canon on juuri julkaissut läjän uutta kameratavaraa. Tällä kertaa vuorossa ovat RF-kiinnityksen 24-70/2.8L IS sekä 15-35/2.8L IS ja kamerapuolella uusina runkoina on esitelty EOS 90D sekä EOS M6 Mk.2.

EOS 90D ja EOS M6 II

Canon uusi EOS 90D -kroppirunko on suunnattu urheilu- ja eläinkuvaajille. EOS M6 II on puolestaan suunniteltu liikkuvan kuvaajan tarpeisiin. Molempien kameroiden sisällä hyrrää Canonin uusi DIGIC 8 prosessori joka mm. mahdollistaa 1/16000 s suljinajat sähköistä suljinta käytettäessä. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että vaikka valotusaika on hyvin lyhyt, saattaa kuvan lukemiseen kestää selvästi pidempi aika sähköistä suljinta käytettäessä.

Canon EOS 90D. Kuva: Canon.

90D nakuttaa kuvia 10 ruutua sekunnissa automaattitarkennusta käyttäen ja nopeus kasvaa lukemaan 11 fps kun peili kytketään pois käytöstä. M6 II on tätä jonkin verran nopeampi, sillä sillä voi kuvata jatkuvasti 14 fps nopeudella automaattitarkennusta käyttäen. Tämän lisäksi käytössä on 30 fps purskeasetus.

Kummastakin kamerasta löytyy Canonin uusi 32.5 Mpix CMOS -kenno milllä tallennetut kuvat otetaan UHS II -tyypin muistikorttiliitännän kautta talteen. Kumpikin kamera kykenee silmä- ja kasvotarkennukseen. 90D -rungossa tämä on toteutettu kameran prismaetsimeen liitetyllä erillisellä 220 000 pikselin RGB-IR mittaussensorilla.

Canon EOS 90D. Kuva: Canon.

Molemmilla kameroilla voi tallentaa 4k-videota koko kennon leveydeltä ja hidastuksia varten on tarjolla 120 fps moodi 1080p resoluutiolla. 90D:llä on tarjolla lisäksi myös 4k kroppimoodi. Lehdistötiedote ei sisällä tarkempaa tietoa käytettävissäolevista videomoodeista. Canonin DPAF-tarkennusjärjestelmä on käytössä sekä Full HD, että 4k-videossa ja silmienkin pitäisi tunnistua ongelmitta. Kumpikin kamera sisältää mikkiliitännän ja peilivehkeestä löytyy myös kuulokeliitäntä.

Canon EOS M6 Mk. 2. Kuva: Canon.

Pelkkä 90D irtoaa kaupasta noin 1400€ hintaan ja sitä myydään myös kittinä sekä 18-135, että 18-55 objektiivien kanssa noin 1800€ tai 1500€ hintaan. M6 II -rungosta köyhtyy 1000€ ja maksamalla noin 300€ lisää saa kyytiin myös 15-45 normizoomin sekä erillisen sähköetsimen. Kameroiden toimitukset alkavat syyskuussa.

RF 15-35mm F2.8L IS ja RF 24-70mm F2.8L IS USM

Uudet lasijulkistukset ovat perinteisen “holy trinity” zoom-objektiivikolmikon kaksi ensimmäistä objektiivia. Molemmat objektiivit on suunniteltu uudestaan RF-kiinnitystä varten ja ne tarjoavat valmistajan mukaan laidasta laitaan terävää kuvaa kaikilla polttoväleillä. Canon on on laittanut ensimmäistä kertaa kinokennon f/2.8 laajis- ja normizoomeihin kuvanvakaajan kameran käsittelyä helpottamaan. Vakaaja jeesaa CIPA-testiolosuhteissa noin viisi aukkoa, mutta käytännön hyöty riippuu täysin käyttäjän kuvaustekniikasta. Objektiivit maistunevat myös videokuvaajille, sillä tarkennuksen pitäisi olla lähes äänetön ja lisäksi 24-70 -normizoomin kuvakulma ei vaihdu tarkennettaessa.

Canon RF 15-35mm F2.8L IS. Kuva: Canon.

Uusien L-sarjalaisten tapaan objektiivit sisältävät kustomoitavan kontrollirenkaan. Lisäksi kumpikin objektiivi on sääsuojattu ja sekä etu-, että takaosan linssit on pinnoitettu fluorilla. Pinnoiteen ansiosta linssien pitäisi hylkiä paremmin öljyä ja vettä. Putkien sisältä löytyy myös SWC (Sub wavelength structure Coating) sekä ASC (Air Sphere Coating) pinnoitettuja linssejä joiden pitäisi vähentää kuvissa esiintyviä heijastuksia.

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM. Kuva: Canon.

15-35 painaa 0.84 kg ja 24-70:n omistaja saa kyytiin noin 0.9 kg lasitavaraa, joten mistään erityisen pienistä objektiiveista ei ole kyse. RF-kiinnityksen lyhyttä rekisterietäisyyttä ei ole käytetty pienentämään optiikan kokoa, koska molemmat lasit ovat EF-veljiään painavampia. Speksien valossa on varmaan aika turvallista olettaa, että molemmat objektiivit ovat optisesti selvästi aiempia versioita parempia. Molempien objektiivien suositushinta on karvan alle 2700€ ja niitä pitäisi saada kaupasta syys- ja lokakuun vaihteessa.

Valmistajan omat tuotesivutsivut:

EOS 90D

EOS M6 II

RF 15-35mm F2.8 L IS

RF 24-70mm F2.8 L USM

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Ville on Jyväskylän oma poika ja pehmeän luonnonvalon ystävä. Hänen sydäntään lähellä ovat muoto- ja muotikuvaus sekä häiden dokumentaarinen taltiointi. Ville toimii myös aktiivisesti paikallisen valokuvaaja- ja malliryhmän toiminnan kehittämisen parissa. Löydät hänet Instagramista käyttäjänimellä @villekotimaki.

0 kommenttia “Canonin elokuun uutuuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *