Canonilta uusi robottisalama ja kameroita

Canon julkaisi tänään uuden salaman mallinimeltään 470EX-AI. Uutuus on mielenkiintoinen, koska se on maailman ensimmäinen itsestään kääntyilevä robottisalama.

Salaman välähdyspää siis kääntyy älykkäästi tilanteen mukaan. Salaman saa haistelemaan sopivan valaisun täysin itsenäisesti. Vähän kokeneempaa kuvaajaa auttaa salaman kyky pitää valaisusuunta samama. Kuvaajan ei siis tarvitse itse kääntää välähdyspäätä vaihdettaessa vaakakuvasta pystykuvaan.

Kokeilematta en itse pysty sanomaan, että onko kyseessä kätevä innovaatio vai turha härpäke. Joka tapauksessa Canonille pisteet rohkeudesta, jota konservatiiviselta valmistajalta on viime aikoina hieman odotettu.

Samaan syssyyn valmistaja päivitti myös kameramallistoaan. Peilittömään M-sarjaan Canon julkaisi EOS M50:n. Kyseessä on M5:n ja M6:n alle sijoittuva malli, jossa on kuitenkin sähköinen etsin.

M5:llä Canon tuo myös 4K-videon edullisimpiin järjestelmäkameroihinsa. Kyseessä on kuitenkin jonkin verran rajoitettu lisäys, koska 4K-videossa ei voi käyttää Canonin erinomaista Dual pixel -tarkennusta ja kuvaukseen ei käytetä koko kennon pinta-alaa. Näin ollen 4K-videossa kroppikerroin on 2,56 totutun 1,6:n sijaan.

Kaksi muuta uutta kameraa ovat edullisimpaan hintaluokkiin sijoittuvat peilipohjaiset EOS 4000D ja EOS 2000D. Nämä ovat suunnattu puhelinkamerasta eteenpäin siirtyville harrastajille.

Julkaisun yhteydessä Canon huomioi myös ilmaista Photo Companion -appia, joka opettaa harrastajalle useita kuvaamisen osa-alueita.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

0 kommenttia “Canonilta uusi robottisalama ja kameroita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *