Canon RF 85mm F1.2 L USM objektiivi ja EOS R -järjestelmäkamera.

Canon RF 85mm F1.2 L USM on julkaistu

Canon on juuri julkaissut aiemmin uutisoidun RF 85mm F1.2 L USM -objektiivin. Peilittömälle RF-kiinnitykselle suunniteltu kasivitonen on laitettu kokonaan uusiksi ja sen luvataan olevan terävin objektiivi mitä Canon on koskaan valmistanut.

Canon RF 85mm F1.2 L USM objektiivi.

Objektiivissa on käytetty Canonin omaa Blue Spectrum Refractive Optics (BR) -teknologiaa, jonka pitäisi korjata useita valovoimaisia laseja vaivaava kromaattinen aberraatio erittäin tehokkaasti. Pyöristettyjä himmenninlehtiä löytyy 9 ja osa objektiivin linsseistä sisältää Air Sphere Coating (ASC) -pinnoitteen, mikä auttaa vähentämään erilaisia linssiheijastuksia.

Lehdistömateriaalin kiinnostavin osa koskee automaattitarkennusta, sillä sen kehutaan olevan erittäin nopea. Tyypillisestihän isoreikäiset kasivitoset eivät ole aivan sieltä vauhdikkaimmasta päästä vaan jäävät f/1.8 -aukkoisten versioiden jalkoihin nopeudessa. Tarkennuksesta huolehtii rengasmainen USM-moottori, joka on tyypiltään samanlainen kuin aiemmin arvioidusta RF 50/1.2 L -objektiivista löytyvä linssinsiirtäjä.

Canon RF 85mm F1.2 L USM rakenne.

Objektiivin paino on massiivinen 1.2 kg, joten se tulee luultavasti olemaan sekä optisesti, että rakenteeltaan parasta A-luokkaa. Jäämme kiinnostuneena odottamaan lunastetaanko lupaukset myös automaattitarkennuksen suhteen. Objektiivin pitäisi saapua kaupan hyllylle kesäkuun aikana ja sen suositushinta on noin 3130€.

Lisätietoja voi käydä katsomassa valmistajan omilta tuotesivuilta.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Ville on Jyväskylän oma poika ja pehmeän luonnonvalon ystävä. Hänen sydäntään lähellä ovat muoto- ja muotikuvaus sekä häiden dokumentaarinen taltiointi. Ville toimii myös aktiivisesti paikallisen valokuvaaja- ja malliryhmän toiminnan kehittämisen parissa. Löydät hänet Instagramista käyttäjänimellä @villekotimaki.

0 kommenttia “Canon RF 85mm F1.2 L USM on julkaistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *