Canon PowerShot G1 X Mark III on julkaistu

Huhusivuilla on pyörinyt jo tovin uutisia Canonin tulevasta suuren kennon pokkarista. Odotus on nyt päättynyt ja Canon on julkaissut Canon PowerShot G1 X Mark III:n.

Lyhyesti kuvailtuna kyseessä on normaalizoomin omaava APS-C -kennoinen pokkari. Mukana on myös erinomaiseksi havaittu Dual pixel -vaihetarkennus, sähköinen etsin ja kääntyvä kosketusnäyttö

Kameran koko on pienentynyt hieman verrattuna aikaisempaan malliiin. Kätevän kokovertailun löytää vaikkapa camerasize.comista.

Videopuolella Canon jatkaa kritiikkiä kerännyttä linjaansa jättämällä 4K-tallennuksen pois. Videon tarkennukselta on sen sijaan lupa odottaa paljon, koska Dual pixel -tarkennuksen ansiosta.

Objektiivi ei ole kaikkein valovoimaisin, mutta tässä täytyy muistaa, että se on myös huomattavasti suurempi, kuin esim. Sonyn RX100 -sarjalaisissa. Näin ollen sillä on potentiaalia tasoittaa eroa verrattuna pienempikennoisiin pokkareihin, joissa on valovoimaiset objektiivit. Valovoiman kanssa täytyy myös muistaa, että tässä on kyseessä Zoom-objektiivi, toisin kuin esim. Fujin tai Ricohin APS-C -pokkareissa.

Oleellisimmat speksit ovat 24,mp kenno, 24-72mm vastaava f/2.8 – f/5.6 objektiivi, 2,4mp etsin ja kääntyvä kosketusnäyttö sekä 60p fullhd videokuvaus. Hinta näyttäisi asettuvan 1200 €:n tienoille.

Lisää tietoa uutuudesta löytyy valmistajan sivuilta.

Kategoriat Uutiset

Kirjoittaja:

Jussi on keskisuomalainen henkilö- ja hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänellä on vuosien kokemus kamera-alan bloggaajana. Lisäksi hän on vieraillut kouluttajana mm. JAO:n valokuvauksen tutkintolinjoilla ja pitänyt useampia omia työpajoja.

1 kommentti “Canon PowerShot G1 X Mark III on julkaistu

  1. F/5.6! Ei toimi, vaikka prossussa olisi kuinka tehoa tarkennukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *